10 Jaar Dagorkest Vlietstreek

Op 14 mei viert het Dagorkest Vlietstreek haar 2e lustrum. 

Op 12 mei 2012 werd de eerste repetitie gehouden in ons eigen clubgebouw  Marcanto Muziekcentrum met 8 muzikanten. In de afgelopen 10 jaar is het orkest uitgegroeid tot 45 spelende leden.

Repertoire
Voor het repertoire werd gekozen voor lichte en goed herkenbare muziekstukken waarbij het publiek zich zal kunnen  vermaken. Dus geen zware muziek, maar het lichte genre zoals Operettemuziek en onsterfelijke krakers. Ook een aantal marsen en/of bekende stukken werden snel eigen gemaakt en op diverse evenementen ten gehore gebracht. Een voorbeeld hiervan is  “We’ll Meet Again” bekend geworden door Vera Lynn gedurende de 2e wereldoorlog. Wij gebruiken dit nu om onze concerten af te sluiten.

Dirigent
Het orkest staat onder leiding van Ben Arends een  gedreven maar gezellige dirigent die zelf een enthousiast Basspeler is . Als lijfspreuk heeft hij “muziek is emotie”. Hij haalt het beste uit het orkest naar boven .

10 jarig Jubileum
Een extra aanleiding om ons jubileum te vieren is dat we intussen gegroeid zijn naar een volwaardig Harmonieorkest wat volledig operationeel is. Wij verzorgen jaarlijks verschillende concerten waarbij een aantal leuke, vaak hilarische acts worden gebracht.

Op zaterdag 14 mei wordt dit jubileum met orkestleden en hun partners  gevierd waarbij we beginnen met koffie met gebak. Er is een puzzelrit uitgezet naar een locatie waar we in de openlucht een jubileumconcert verzorgen. De dag wordt afgesloten met een gezamenlijke maaltijd in ons gebouw Muziekcentrum Marcanto .

dagorkest_20220217_006-bewerkt-3c

Geïnteresseerd?
Het Dagorkest Vlietstreek  kan op enkele plaatsen nog muzikanten plaatsen. We zijn nog op zoek naar een Vibrafonist,  hoornisten en trompettisten. Bent U nieuwsgierig geworden  kom dan naar ons Muziekcentrum Marcanto aan de Groene Zoom 12, Den Haag.

Wij repeteren elke donderdag van 10 tot 12 uur met daarin een korte pauze. U kunt dan kennismaken met de dirigent en de orkestleden. Heeft U nog een instrument breng dat dan mee en mogelijk kunt U een paar stukken meespelen.

Voor nadere informatie kunt U contact opnemen met Gerard Arends tel 0610942085 of mail naar g.j.b.arends40@gmail.com