tegel-dagorkest-1kolom
Groepsfoto-2017-DOV-13x18
logo-dagorkest-vlietstreek-def
Op 8 mei 2012 ging het Dagorkest Vlietstreek van start. Omdat er tegenwoordig veel mensen zijn die over vrije tijd beschikken, heeft St Caecilia deze muzikanten een gelegenheid willen bieden om hun hobby in verenigingsverband overdag te beoefenen. Het gaat in dit verband niet meer alleen om senioren, maar ook om mensen die, om welke reden dan ook, niet (meer) aan het arbeidsproces deelnemen. Het is wat wrang, maar wij profiteren soms van de situatie dat mensen hun baan verliezen. Dit houdt echter wel in dat ze soms ook weer snel zijn vertrokken!

In de vijf jaar van zijn bestaan heeft het orkest zich ontwikkeld tot een nagenoeg volwaardig harmonieorkest. Het heeft zijn plaats in Voorburg en omstreken verworven. Regelmatig vinden er dan ook optredens plaats, in de eerste plaats natuurlijk in diverse zorgcentra.
Ook op braderies, markten en bij bepaalde feestelijke gelegenheden, laat het orkest van zich horen. Kerstconcerten behoren inmiddels eveneens tot de traditie.

Onlangs vierde het Dagorkest Vlietstreek haar 5 jarig bestaan. Op  8 mei 2012 werd er gestart met 8 muzikanten en na enkele maanden groeide het orkest onder leiding van dirigent Ben Arends al uit naar een volwaardig harmonieorkest.

“In hun vijfjarig bestaan hebben zij intussen al meer  dan 30 concerten verzorgd in onder andere verzorging- en verpleegtehuizen en doen zij mee op de jaarlijkse cultuurdag in Voorburg. Het repertoire bestaat uit zeer herkenbare muziek waar iedereen blij en vrolijk van wordt”, aldus Gerard Arends namens het Dagorkest Vlietstreek.

Bekijk hieronder ook de twee filmpjes speciaal gemaakt voor de viering van ons
5-jarig bestaan!
  • Deze heel leuke filmpjes zijn gemaakt door GW Films.
  • Yogi Chen: Poppenspeler
  • Gerard Wielaard: Poppenspeler
  • Jeroen Wielaard: Camera
  • HVE: Koor

Gerard Wielaard speelt trompet

02

De bezetting van dit zeer gezellig en kwalitatief goed orkest wordt steeds completer (nu al meer dan 50 muzikanten). Maar er zijn altijd wel secties die nieuwe muzikanten kunnen gebruiken. U bent van harte welkom. Heeft u een eigen instrument en heeft u tijd om overdag de repetities te bezoeken, dan willen wij u graag ontmoeten. Ook al heeft u een lange tijd niet gespeeld. De repetities brengen u wel weer op niveau. Soms wordt aan secties de gelegenheid geboden om extra te oefenen onder leiding van de dirigent.

Kom eens langs. Een bezoek aan een repetitie verplicht u nog tot niks. U kunt zelfs een maand gratis meespelen. De kans is groot dat u daarna “gewoon” blijft, want we hebben een fantastisch, gezellig, enthousiast orkest.

Het Dagorkest Vlietstreek repeteert in Marcanto Muziekcentrum op donderdagmorgen van 10 tot 12 uur onder leiding van Ben Arends.

Voor nadere informatie kunt U terecht bij Gerard Arends,
per e-mail Dagorkest
of per telefoon: 075-6164862

Op Youtube vind je een promotiefilmpje van ons orkest.

Leden van het Dagorkest kunnen hier hun muziek downloaden (inloggen vereist).

Voor de komende periode staan ook  al weer een aantal concerten gepland:

Momenteel heeft het orkest de volgende bezetting:

▪ 4 dwarsfluiten ▪ 1 piccolo ▪ 13 klarinetten ▪ 1 bas klarinet ▪ 6 alt saxofoons ▪ 3 tenor saxofoons ▪ 1 bariton saxofoon ▪ 3 trompetten ▪ 3 hoorns
▪ 4 baritons ▪ 4 trombones ▪ 4 bassen ▪ 2 fagotten ▪ 3 slagwerkers
▪ 1 xylofonist

totaal zo’n 50 muzikanten die er erg veel plezier in beleven. Je mag bijvoorbeeld bij je verjaardag ook het orkest dirigeren met een nummer naar keuze en natuurlijk is er dan een gebakje of koekje bij de koffie…

12

Ook jeugdigen zijn geïnteresseerd in het maken van muziek. Je begint dan gewoon door naast je opa te gaan zitten en te kijken hoe hij dat allemaal doet, en of je ook zo’n instrument wilt leren bespelen!!!

Meer foto’s zien?

Klik hieronder op de foto!