tegel-fly-over-1kolom
FOJC

vHet Fly Over Jazz Collective (FOJC) is zoals de naam al zegt vooral een jazz combo. Maar ook verschijnen er natuurlijk latin stukken op de lessenaar en maken we incidenteel uitstapjes naar rock of funk. Spelplezier is voor ons belangrijk. Om die reden is er ook veel ruimte voor inbreng van de leden in de stukken waar we aan werken. We hopen iets van ons spelplezier te laten doorklinken in de manier waarop we omgaan met de muziek. Van een ding kunt u op aan: het klinkt iedere keer weer anders.

 

Het FOJC is opgericht in 2013. Daniël Follmann is onze muzikale coach. Het FOJC heeft intussen alweer de nodige optredens achter zich, maar we houden niet op met ons te ontwikkelen. En zo hoort het ook, er is altijd wat bij te leren in de muziek waar we ons mee bezig houden!

 

Door onze omvang en samenstelling zijn we ook in staat in een kleinere ruimte voor een ander geluid te zorgen.

 

Tenslotte is er door verloop ook ruimte voor nieuwe muzikanten bij het combo!

Meer weten of boeken?
Eelco Nieuwenhuis
06-18294403

FOJC
daniel_follmann

Over Daniël Follmann
Daniël begon op zijn 12de met trombone spelen in de plaatselijke Harmonie.

Een paar jaar later ontdekte hij zijn liefde voor de Big Band en Jazzmuziek. Daniël begon zijn studie Muziekwetenschap in Mainz (Duitsland), maar ging uiteindelijk toch voor de studie Jazztrombone. Van Mainz ging hij naar het Conservatorium van Amsterdam waar hij, na een tussenstop aan het Conservatoire national supérieur de musique et de danse de Paris, afstudeerde.

Daniël heeft veel tournees gedaan, onder andere naar Zuid Amerika, USA, Canada, Japan, Rusland en verder in Europa op veel festivals gespeeld, zoals het North Sea Jazz Festival en het Montreal Jazz Fest.  Verder speelde hij met een groot aantal bekende Solisten zoals Jiggs Wiggham, Madelaine Bell, Joey di Francesco en vele anderen.
Naast trombonist in verschillende formaties is Daniël ook actief als dirigent en docent.