Matineeconcert Harmonieorkest St. Caecilia, met gastoptreden Klarinetorkest Lignum

Harmonie onder leiding van Martijn van Tent
Matineeconcert 8-4-2018- Oblivion- Solo Sonja Wortel - Harmonieorkest --SAM_7621
optreden voor een volle zaal

optreden voor een volle zaal

Zondag 8 april 2018 verzorgden het Harmonieorkest van St. Caecilia en het Klarinetorkest Lignum uit Leiden samen het Matineeconcert in muziekcentrum Marcanto van St. Caecilia. Het klarinetorkest, dat ook wel ‘klarinettenkoor’ wordt genoemd, bestaat uit ca. 20 leden die het hele scala van de lage contrabasklarinet tot de hoge esklarinet bespelen Er is al lange tijd een wisselwerking tussen beide orkesten. In de loop van de jaren hebben verschillende orkestleden en dirigenten over en weer overstappen gemaakt of in beide orkesten tegelijk gespeeld. Dit was het eerste gezamenlijke concert.

In dit zeer goed bezochte concert speelde het Harmonieorkest vooral een Spaans-ZuidAmerikaans programma met tango’s van Piazzolla en Spaans klanken van het temperamentvolle Alcazar. Lignum dook in sprookjessferen met ‘De Tovenaarsleerling’ van Paul Dukas en ‘Een nacht op de kale berg’ van Moessorgsky. Ilse Maas van Lignum speelde de solo in Adios Nonino. Mark van den Berg en dirigent Martijn van Tent van het harmonieorkest voegden een slagwerkbijdrage toe in het sprookje “Een nacht op de kale berg”.

Het concert werd door beide orkesten gezamenlijk afgesloten met een de Nederlandse Hymn of Brotherhood en de spetterende Braziliaanse mambo “Viva Brasil”.

Voor beide orkesten was dit een leuke en inspirerende samenwerking met een mooi concert als resultaat. Een paar foto-impressies geven een indruk van de sfeer.

Meer informatie over Lignum is te vinden op https://www.lignumleiden.nl/.

Harmonie onder leiding van Martijn van Tent

Harmonie onder leiding van Martijn van Tent

Lignum onder leiding van Hendrik Jan Lindhout

Lignum onder leiding van Hendrik Jan Lindhout

Matineeconcert- 2018-04-04 - Lignum