tegel-nics-big-band-1kolom
nicsBB

Nic’s Bigband is een swingende en gezellige amateur Big Band van zo’n 20 enthousiaste musici uit Zoetermeer, Voorburg en omgeving. Ons doel is op een gezellige wijze met elkaar én voor publiek, op gevorderd niveau spelen van bigband-arrangementen met ruimte voor improvisatie.

De bigband is ontstaan in het najaar 1986 vanuit de toenmalige muziekschool, thans het Centrum voor Kunst en Cultuur (CKC) in Zoetermeer. De eerste repetities vonden plaats in de repetitieruimtes aan het Nicolaasplein in Zoetermeer. Daar is de bigband gestart onder de naam Nicolas Square Jazzband. In de loop der jaren is de band uitgebreid tot een echte bigband en verder gegaan onder de huidige naam Nic’s Bigband. Al deze tijd was de bigband verbonden aan het CKC Zoetermeer. Vanaf september 2014 is
Nic’s Bigband onderdeel van muziekvereniging St Caecilia in Voorburg. 

Vanaf zomer 2014 is Thomas Kofler de enthousiaste en inspirerende dirigent van
Nic’s Bigband. Nics Bigband repeteert elke donderdagavond van 20:00 uur tot 22:30 uur.

Nic’s Bigband speelt in de standaard bigband bezetting: 5 saxofoons, 4 trombones,
4 trompetten en ritmesectie (drums, piano, bas en gitaar). Ook heeft Nic’s Bigband een vaste zangeres. Het repertoire van de bigband is gevarieerd en ruim voldoende voor een avond jazzmuziek in verschillende stijlen: swing, ballads, bebop, latin, blues en rock & roll.
De bigband speelt traditionele, maar ook de minder bekende bigbandstukken van grote jazzcomponisten en arrangeurs.

De bigband heeft op vele evenementen opgetreden: festivals, dansavonden, winkelopeningen, braderieën, nieuwjaarsrecepties, kerstsoirees van middelbare scholen en vele keren op de Koninginnemarkt in het Stadshart Zoetermeer. Een optreden van Nic’s Bigband is een muzikaal feest met swingende, gezellige én echte live muziek door een groot, maar betaalbaar orkest!
Contactpersonen: Freek Jenner (tel: 0653723675) en Eric Roy v.d. Berg (tel. 0614418660).
Website: nicsbigband.nl