tegel-strait-life-1kolom
zomerfestival-voorburg-uitsnede
steenvoorde-uitsnede
17-10-2015, Den Bosch,

Sinds 1994 is de muzikale leiding van Bigband Straight Life in de handen van Victor Borkent (http://www.victorborkent.nl). Victor heeft een ruime ervaring als bandleider, onder andere bij de TU Delft, het Koorenhuis in Den Haag, jazzformatie Vic’s en niet te vergeten de Small Time Big Band van St. Caecilia. Hij speelt of speelde in vele orkesten, zoals de Glen Miller Revival Orchestra, La pat, de New Londen Choral van Tom Parker, en de Highlight Jazz Orchestra. Hij speelde met grote namen als Greetje Kauffeld, Rachel Gould, Bart van Lier, Ton Roos, Benny Baily, Ferdinand Povel, Ruud Breuls, Ed Neumeister, en Jean ‘Toots’ Tielemans. Daarnaast geeft Victor trompetles bij St. Caecilia, de muziekacademie (www.muziekacademiedenhaag.nl) in Den Haag en Jazzschool (www.jazzschooldenhaag.nl) Den Haag.

straight-life-16

De Bigband Straight Life is een enthousiaste en veelzijdige bigband. De band wordt gevormd door een hechte, gezellige groep amateurmuzikanten, waaronder een aantal bijzondere solisten. Met onderlinge leeftijdsverschillen tot ruim 50 jaar heeft de band alles in huis: ervaring, enthousiasme en vooral heel veel plezier in het samen muziek maken.

Straight Life speelt in een klassieke bigband samenstelling: een ritmesectie met piano, bas, gitaar en drums, 5 saxen, 4 trombones en 4 trompetten. Het repertoire is uitgebreid en gevarieerd: van klassiekers als In the Mood, Satin Doll en Jive at Five, en latin swing nummers als Manha de Carnaval en Autumn Leaves tot incidenteel pop of rock en roll nummers. Straight Life speelt zowel vocale als instrumentale nummers. De speellijst kan voor elk optreden dan ook speciaal op de gelegenheid worden afgestemd. 

groepsfoto-straight-life-2016
straight-life-20

Om een indruk te krijgen staan hieronder enkele links naar filmpjes op youtube van het Valentijnsconcert dat Bigband Straight Life in 2016 gaf in Marcanto in samenwerking met zangeres Vivienne Aerts (http://vivienneaerts.nl/).

Algemene indruk
Angel Eyes
Mercy, mercy, mercy…
Li’l Darling