Matineeconcert door Windkracht 10 

Zondag 4 februari 2018 was Windkracht 10 aan de beurt voor hun matinee concert. In de voorbereiding hierop had Windkracht 10 twee speciale ensembles geformeerd, namelijk een klarinet trio (inclusief een basklarinet) en een blaaskwintet bestaande uit Fluit, Hobo, Fagot, Hoorn en Klarinet.

Het publiek dat op dit concert was afgekomen ging er eens lekker voor zitten, want Windkracht 10 heeft een goede reputatie en staat garant voor een fijne middag muziek. Een middag waarin de rode draad in het programma dit keer ‘dansen’ was. Vanaf de baroktijd tot aan hedendaagse muziek, het was er allemaal.

Met een interessante toelichting van Ali Groen op de te spelen nummers, zoals alleen zij dat kan doen, ontbrak natuurlijk ook de humor niet. Wat extra opviel was dat de muzikanten met zichtbaar veel plezier speelden, wat bleek uit hun lichaamstaal dat nagenoeg elke frase non verbaal ondersteunde. Dit werd door het publiek overgenomen en zij beloonde Windkracht 10 met een dankbaar applaus. Het was inderdaad weer een fijne middag!